Siirry pääsisältöön

Kansainvälisyyteen liittyvä kysely




Teimme mielipidekyselyn Miehikkälän koululla syksyllä 2018, jonka aiheena oli kansainvälisyys.
Yhteensä 61 oppilaasta 42 vastasi kyselyyn, eli noin 69%.

Kaikki vastaajat tunsivat olevansa jollakin tavalla kansainvälisiä, ja he jakautuivat tasapuolisesti kolmeen pykälään, jotka ovat:
 ”Olen kansainvälinen”, ”Olen hieman kansainvälinen” ja ”En ole varma kuinka kansainvälinen olen”.

Seuraavaksi kysyimme oppilaiden mielipidettä Suomeen muuttavista maahanmuuttajista, johon 76% oppilaista ei ollut erityistä mielipidettä.

Vain 7% prosenttia oppilaista, eli vain muutamat olivat iloisia Suomen moninaistumisesta.
10% vastanneista suhtautuivat Suomeen muuttaviin maahanmuuttajiin negatiivisella tavalla.






Melkein puolet oppilaista ajattelivat pystyvänsä muuttaa tulevaisuudessa ulkomaille, yli yksi kolmasosa ei usko muuttavansa pois Suomesta, ja muut eivät ole varmoja asiasta.

66 prosentilla oppilaista on ulkomaalaisia nettiystäviä, joiden kanssa he keskustelevat päivittäin, taikka välillä. Loppuosalla ei ole, tai ole ollut ulkomaalaisia nettiystäviä.


                                  


Teimme kyselyn selvittääksemme, kuinka kansainvälisiä koulun oppilaat ovat, ja mitä he ovat mieltä Suomea koskevista asioista.

Tuloksena yllättävän moni oli omasta mielestämme halukas muuttamaan Suomesta, ja kuinka moni halusi ottaa kontaktia ulkomaalaisiin kavereihin.

Mielestämme kysely oli onnistunut.

Veera Ukkola, Polina Gvarilyuk ja Sakari Westman.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä on kansainvälisyys ja mitä se merkitsee minulle?

Kansainvälisyys tarkoittaa kansojen tai valtioiden keskeistä asiaa. Esimerkiksi ihmiset matkustavat nykyään todella paljon enemmän ympäri maailmaa. Kansainvälisyys tarkoittaa taloudessa muunmaalaisiin verrattuna kilpailukelpoiseen, maailman parhaisiin kuuluvaan. Kansainvälisyys on todella hyvä tilaisuus oppia vieraita kieliä, monikulttuurisuutta ja erilaisia ammatillisia sekä muita toimintatapoja. Minulle kansainvälisyys merkitsee tasa-arvoa. Että ollaan kaikkien kavereita eikä syrjitä esimerkiksi rodun, sukupuolen, seksuaalisuuden tai ihonvärin takia. Lähteet: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansainv%C3%A4lisyys http://www.osao.fi/osao/osaolaiselle/kansainvalisyys.html Emma

Miten kansainvälisyys näkyy arjessani

Kansainvälisyys näkyy arjessamme monella tavalla. Syömme esimerkiksi ulkomaalaisia ruokia kuten: spagettia, tortilloja ja pizzaa. Ajamme myös ulkomailla tehdyillä autoilla, moottoripyörillä ja mopoilla. Tilaamme vaatteita eripuolilta maailmaa varsinkin, kun se on nykyään helppoa. Suomeen on otettu ulkomailta jonkun verran pakolaisia ja maahanmuuttajia. Suomeen on tullut myös ulkomailta ruokapaikkoja, kuten Mc Donald´s. Kuuntelemme ulkomaalaisia artisteja ja katsomme ulkomaalaisia elokuvia ja sarjoja. Suomalaiset käyvät ulkomailla lomalla ja ulkomaalaiset käyvät Suomessa. Käytämme ulkomaalaisia keksintöjä. Ulkomailla on paljon Kone firman hissejä, jotka ovat suomalaisia. Ostamme elektroniikkaa, jotka ovat tehty yleensä Itä-Aasiassa. Pelaamme myös ulkomaalaisia videopelejä. Kaiken kaikkiaan voimme sanoa, että olemme hyvin kansainvälisiä. Kansainvälisyys näkyy paljon arjessamme Veikko

Kansainvälisyys Suomessa

Kansainvälisyys on nykyajan Suomessa yhä laajeneva ilmiö. Useimmat yritykset toimivat kansainvälisesti. Vaikka kansainvälisyys on uusi ”trendi” Suomessa se on silti saanut räjähtävän nousun. Suomalainen yhteiskunta on riippuvainen kansainvälisistä osaajista. Ammatillisesta koulutuksesta valmistuvilta opiskelijoilta edellytetään tänä päivänä kansainvälisen toiminnan valmiuksia. Siksi kouluissa painotetaan kielioppia, sosiaalisia taitoja ja vieraiden maiden kulttuuria. Kansainvälisyys näkyy koulutuksessa esim. harjoitteluina ulkomailla tai vaihto-oppilas opintoina. Katariina Lähteet: https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/134626/opn_Heikkinen.pdf?sequence=1&isAllowed=y https://www.oph.fi/download/127195_Vahvuutena_kansainvalisyys_-_Kansainvalisen_toiminnan_strateginen_suunnittelu_ammatillisessa_koulutuksessa.pdf